Image Image Image Image Image Image Image Image Image

21 februari 2019 | By |

Volop inspiratie voor Rabobankmedewerkers met logistieke ambities

Op 6 februari vond in het Logistics House een bijzonder matchmaking-event plaats. Vijfsterren Logistiek en Samenwerkt! (het mobiliteitscentrum van Rabobank) organiseerden een inspiratiemiddag voor Rabobankmedewerkers.

Ruim veertig medewerkers van diverse Rabobank-vestigingen kwamen naar Oss om ingelijfd te worden in de wereld van de Logistiek. Want met krimpende mogelijkheden in het bankwezen is het goed om inzicht te kijken naar mogelijkheden in andere sectoren. En de Logistiek biedt kansen te over. Zo bleek onder andere uit de tientallen logistieke bedrijven uit de regio Noordoost Brabant die hun vacatures presenteerden.

 

Eye-openers

Door de aantrekkende economie is het steeds lastiger om vrachtwagenchauffeurs te vinden die over de juiste papieren beschikken. Ook is er behoefte aan goed opgeleide Logistiek Planners, om te zorgen voor een efficiënte inzet van mensen en materieel. Deze functies werden door de meeste deelnemers direct geassocieerd met werken in de Logistiek. Maar minder bekend was dat door de groei in de sector ook veel backoffice functies oningevuld blijven. “Dat maakt dat er ook behoefte is aan mensen met kennis van bijvoorbeeld Marketing en Communicatie, HR en Financial control. Bovendien brengt de Brexit extra uitdagingen met zich mee, zoals een tekort aan declaranten.  De verwachting is dat het aantal banen tot 2018 met zo’n 11.000 toeneemt!”, legde Pieter Keeris, business developer Vijfsterren Logistiek uit. 


Compleet programma

Tijdens het programma gaven diverse bedrijven een pitch over hun werkzaamheden en werden de deelnemers bijgepraat over de regelgeving rondom WW. Arjan van der Heijden hield een inspirerend betoog: na 20 jaar werkervaring binnen de Rabobank, maakte hij onlangs de overstap naar een functie als algemeen directeur bij van den Heuvel Logistiek. Ook HR Advisor Jordi Toonen, recentelijk begonnen in deze functie bij Raben Nederland ging uitgebreid in op de vraag ‘Waarom Logistiek?’ waarbij hij een overzicht gaf van gewenste competenties in de sector. Tessy Floris (UWV) kwam als laatste aan het woord: met een aantal meerkeuzevragen werd de kennis van de deelnemers op de proef gesteld over de vacatures in de financiële sector versus de logistiek en het recht op uitkeringen indien je bijvoorbeeld een (deeltijd) baan accepteert. Ook had zij volop tips rondom opmaak CV (zie ook www.canva.com) en tips over het gebruik van LinkedIn.


Succesvolle bijeenkomst

Daarnaast was ruimschoots tijd om elkaar nader te leren kennen. Met een kop koffie in de hand tijdens de pauze, maar ook na afloop van het programma werd bij een aangeklede borrel flink nagepraat. Michiel Heller, site manager Oss van Movianto: “Heel goed om hier aanwezig te zijn. Een persoonlijke toelichting op ons bedrijf en de vacatures werkte erg positief. Ik heb voor diverse functies zeker interessante connecties kunnen leggen.” En ook vanuit de Rabobankmedewerkers werd de bijeenkomst gewaardeerd. Helmi Hillen, Risk Analist: “Ervaringsdeskundigen en medewerkers van het UWV hebben ons geïnformeerd over hun ervaringen en de kansen die er voor ons liggen op een baan in de logistiek. Niet iets waar je zo direct aan denkt als je uit de bankwereld komt. Maar er zijn meer raakvlakken dan je denkt. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt.”