Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Wurth Nederland

Würth Nederland B.V.

Het Sterrenbeeld 35
5201 AH ‘s-Hertogenbosch
073 – 6 291 553

Ondernemingsportret

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, de internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal, wereldwijd marktleider. De Nederlandse dochteronderneming in ’s-Hertogenbosch was de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep. In 2012 realiseerde Würth Nederland B.V. met ca. 600 medewerkers een omzet van € 70,8 miljoen. Vandaag is Würth Nederland B.V., met ruim 30.000 klanten en 100.000 producten, waarvan 24.000 producten in Nederland direct uit voorraad leverbaar zijn, één van de toonaangevende handelsondernemingen voor bevestigings- en montagematerialen in Nederland. Würth levert aan hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotivebranche, de transportsector en vele andere taken van nijverheid en industrie. Tot het leveringsprogramma behoren bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische-, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, verspanende gereedschappen, werkplaatsuitrusting, opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag.

Door die constante groei is in 2002 een nieuw hoofdkantoor en een modern logistiek centrum gebouwd op het bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch. Voor de opslag van producten en goederen staan in het distributiecentrum 11.000 palletplaatsen en 70.000 plaatsen voor opslagdozen ter beschikking. Daarnaast biedt het DC ruimte voor 300 langgoed plaatsen en 1.500 overmaat plaatsen. Gemiddeld worden er dagelijks 1.800 zendingen verwerkt en aan klanten in Nederland verstuurd. Met een servicegraad van meer dan 98% worden alle bestellingen binnen 24 uur uit voorraad geleverd.

Würth Shops
Als extra service voor alle klanten beschikt Würth over meer dan 25 verkoopshops. De Würth “Shop” is een verkoopformule, die Würth speciaal voor haar klanten heeft ontwikkeld en vanaf 2006 landelijk introduceerde. Het zelfbedieningsconcept biedt de klant de mogelijkheid de producten die hij snel nodig heeft direct en efficiënt uit voorraad te kopen. Iedere Shop beschikt over een assortiment van 5.000 producten.