Image Image Image Image Image Image Image Image Image

1 maart 2019 | By |

Van trucksimulatie tot heftruck rijden: succesvolle open dag Van Opzeeland

“Ontdek de logistieke wereld achter de retail”. Deze slogan, die verwerkt was in een vlot filmpje, werd door transportbedrijf Van Opzeeland in januari van dit jaar ingezet om de open dag aan te kondigen. Maar liefst 750 mensen gaven gehoor aan de oproep en kwamen op 27 januari naar de open dag. Volgens directeur Bert Brouwers werd het dan ook een dag met een positief effect op vele verschillende fronten.

Op zondag 27 januari rond 11u stroomt het terrein van Van Opzeeland al snel vol mensen. Een hele rij vrachtwagens staat strak in het gelid opgesteld, er is een looproute uitgezet langs de verschillende afdelingen van het bedrijf, er is een speciaal ‘duurzaamheidsplein’ en er is een horecaplein met een bar, broodjes en frietkraam. Kinderen kunnen op de foto met één van de vrachtwagens en er is een trucksimulator van Vervoerscollege Venlo, waar mensen zelf eens kunnen ervaren hoe het is om in een truck te rijden. Bovendien is de heftruckleverancier van Van Opzeeland aanwezig. Deze biedt de bezoekers de mogelijkheid om zelf eens in een heftruck te rijden over een speciaal daarvoor uitgezet parcours. Kortom: er is van alles te zien, te doen en te beleven op de open dag.

‘In the picture’ bij potentiële werknemers

Het is dan ook niet verwonderlijk dat aan de open dag een draaiboek van 42 pagina’s ten grondslag ligt. “We hebben er inderdaad werk van gemaakt”, zegt directeur Bert Brouwers. “De open dag was een initiatief van onze HR-afdeling. Eén van de doelstellingen van de dag was namelijk om met ons bedrijf ‘in the picture’ te komen bij mensen die geïnteresseerd zijn om hier te komen werken. En dat is gelukt! We hebben er verschillende leads van potentiële werknemers uitgehaald, waarvan een aantal al concreet is geworden. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee!”

 

“Onze eigen medewerkers, potentiële medewerkers, klanten, leveranciers, geïnteresseerde buurtbewoners, uitzendbureaus… het mes sneed aan wel zes kanten!”

 

Behalve voor het werven van nieuwe medewerkers, is de open dag volgens Bert Brouwers in nog veel meer opzichten erg positief geweest. “Met de open dag hebben we niet alleen nieuwe medewerkers kunnen interesseren om bij ons te komen werken, we hebben ook de binding met onze eigen medewerkers versterkt. Doordat veel van onze medewerkers met hun familie en vrienden kwamen, groeit de betrokkenheid bij ons bedrijf. Ook voor onze klanten en leveranciers was het een mooie dag, met allerlei mogelijkheden om te netwerken, nieuwe dingen te doen en gewoon een leuke middag door te brengen samen. Daarnaast hebben we ook van onder andere buurtbewoners en uitzendbureaus reacties gekregen dat ze de open dag leuk en nuttig vonden. Het mes snijdt wat mij betreft dus niet aan twee, maar misschien wel aan zes kanten!”

 

€4.375 voor het goede doel

Niet alleen voor Bert en zijn team is de open dag succesvol geweest. Ook de Stichting Gijsje Eigenwijsje heeft er baat bij gehad. Deze stichting biedt gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aan. Voor en tijdens de open dag konden bezoekers een gift doneren aan deze stichting, die ook de rest van het jaar gesponsord wordt door Van Opzeeland. De opbrengst was maar liefst € 4.375! Een mooi bedrag, dat de stichting goed kan gebruiken.

Bert en zijn team hebben dan ook vele enthousiaste en positieve reacties gehad. Is er dan helemaal niks negatiefs te melden over de dag? “Wat mij betreft is het één groot positief verhaal”, zegt Bert. “Het enige nadeel was, dat het zo druk was dat ik geen tijd had om te eten!”