Image Image Image Image Image Image Image Image Image

3 april 2013 | By | No Comments

De drie logistieke platforms in Noordoost-Brabant hebben de krachten gebundeld.

door Wouter ter Haar UDEN/ VEGHEL/ OSS – Met een aloude passer kun je grade 3 research topics de eigen regio áltijd als middelpunt van de wereld uitroepen. Maar feit is wel dat de regio Noordoost-Brabant steeds meer uitgroeit tot een belangrijke logistieke regio. Vanuit hier varen schepen, rijden treinen en denderden vrachtwagens dag in dag uit over ‘s heeren wegen, spoorlijnen en kanalen. Dat stellen zij die in de regio en in de logistieke sector actief zijn ook vast. En daarom hurken ze richting elkaar om nadere samenwerking te realiseren. Vooral daarom is de oprichting van Vijfsterren Logistiek een feit.

De drie samenwerkingsverbanden Platform Logistiek Noordoost- Brabant (PLNOB) in Uden en Veghel, Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch (LPsH) en Logistiek Platform Oss (LPO) hebben de handen ineengeslagen, de krachten gebundeld en Vijfsterren Logistiek opgericht. Hoofddoel is – zoals Frank Verhoeven voorzitter LPO en hoogste baas van Vos Logistics in Oss het omschrijft – de regio verder te posititioneren en uit te bouwen tot de logistieke hotspot. „We moeten de huidige top-5 positie op zijn minst weten te handhaven, maar liever nog verstevigen.

” Het verstevigen van die positie moet, aldus Verhoeven en Rien Geurts (LPsH-voorzitter en algemeen directeur van de Bossche Barge Terminal) vooral gebeuren door research papers discussion het opzetten van concrete en innovatieve projecten. Geurts: „We hebben ons als doel gesteld om via verschillende brainstormsessies met alle deelnemers vier concrete projecten te bedenken.” De sessies worden deze maand en volgende maand gehouden. Geurts: „Je kunt dan denken aan biome research paper outline allerlei zaken. Bijvoorbeeld het delen van ladingen, gezamenlijk alternatieve brandstof kopen, samenwerking in aan- en afvoer van containers of bijvoorbeeld gezamenlijke opslag van goederen. Het gaat er om de samenwerking te versterken vanuit de gedachte dat 1 plus 1 uiteindelijk 3 of 4 wordt.

research paper outline purpose De topmannen van de Bossche containerterminal en Vos Logistics in Oss achten het van groot belang dat, naast de ondernemers die in de logistiek actief zijn of er gebruik van maken, ook de overheden en het onderwijs deel uit maken van het nieuwe platform. Verhoeven: „Door te profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerken kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en behoud van de werkgelegenheid, economische slagkracht en wervingskracht van deze regio. Dat is goed voor de logistieke sector, maar ook voor de regio als geheel.”

De drie initiatiefnemende organisaties erkennen dat de logistieke samenwerking al eerder is opgezocht. In de regio Oss gebeurde dat met name om bedrijven en werkgelegenheid aan te trekken, in Uden/Veghel vooral als gevolg van de zoektocht naar goed gekwalificeerd personeel en in Den Bosch om beide redenen. Geurts: „Maar nu gaan we op alle vlakken van elkaar profiteren om gezamenlijk sterker te worden.” Volgens Verhoeven, Geurts en ook academic essay of pollution de andere initiatiefnemer Karel de Jong (PLNOB-voorzitter en manager logistiek bij Jumbo) heeft de regio volop logistieke kansen. Geurts: „Neem alleen maar de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Daar is straks driemaal zoveel aanbod aan vracht. Dat moet allemaal verwerkt worden in het achterland. Wij moeten daar van profiteren. Dat kan als we goed samenwerken en over onze eigen schaduw heen kunnen kijken.

Het gaat er om de samenwerking te versterken zodat 1 plus 1 uiteindelijk 3 of 4 wordt

Rien Geurts

Submit a Comment