Image Image Image Image Image Image Image Image Image

22 oktober 2013 | By | No Comments

Een krachtige innovatieve samenwerking tussen twee Bossche logistieke bedrijven.
Binnen het Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch zijn wij als partners continu op zoek naar optimalisatie door middel van samenwerking tussen verschillende logistieke partijen. De samenwerking tussen Spierings Smart Logistics en ancilla college writing an essay guide de Bossche Container Terminal is hier een goed voorbeeld van. De Bossche Container Terminal als expert op het gebied van duurzaam transport van containers en Spierings Smart Logistics met haar expertise op het gebied van het strippen en stuffen van containers.

Containerstroom duurzaam en kostenefficiënt inrichten

Hoe kun je een containerstroom zo duurzaam en kostenefficiënt mogelijk inrichten? Vanuit het partnership werd deze vraag geregeld gesteld. Containers worden van oudsher via containerschepen vanuit verschillende continenten naar Rotterdam vervoerd. Hiervandaan worden de containers veelal via binnenvaartschip naar verschillende containerterminals vervoerd, om daar op pendeltrucks geplaatst te worden. Vervolgens worden de containers per pendeltruck naar een logistiek centrum vervoerd.

De laatste schakel van de bovengenoemde keten, het transport via de pendeltruck, is door een krachtige innovatieve samenwerking tussen Spierings Smart Logistics en de Bossche Container Terminal geoptimaliseerd. In http://underthevolcano.org/research-paper-on-spanish-language-3575 plaats van een container op een pendeltruck te plaatsen wordt de container vanuit de terminal argumentative essay topics to write about door een reachtacker direct aan research paper on 9 11 een laad-/losdock geplaatst van het warehouse van Spierings Smart Logistics. Deze zijn zo ontworpen dat een container op grondniveau geplaatst kan worden.

Voordelen van de samenwerking

Er zijn verschillende voordelen van de samenwerking te benoemen voor beide http://acostaiparraguirre.com/english-2-writing-essays-myww partners en hun klanten, die uiteindelijk zullen leiden tot besparingen, optimalisatie en verduurzaming van de supply chain. De kracht en de ervaring van beide partijen wordt gebundeld, waardoor ze elkaar versterken. Zo krijgt speed crossdocking een nieuwe dimensie: niet alleen de uitgaande, maar ook de inkomende stromen kunnen met een verkorte doorlooptijd worden afgehandeld. Hierdoor kan er meer volume afgewikkeld worden t.b.v. de klanten en het huis.

Van de bovenstaande voordelen zal de klant uiteindelijk de vruchten plukken. De doorlooptijd van zijn supply chain wordt namelijk verkort: er wordt duurzaam vervoerd en CO2-reductie is hier een direct gevolg van. Men kan de goederenstromen afhandelen op minder vierkante meters en gebruik van opslagfaciliteiten wordt gereduceerd. Daarnaast is er één algemeen aanspreekpunt voor de planningen en werkzaamheden van twee verschillende bedrijven.

Submit a Comment